خدمات مشاوره حقوقی واخذ اقامت دائم گرجستان

06 آبان 1395
نویسنده :  

 

مهاجرت به اروپا، اخذ اقامت و شهروندی گرجستان از طریق سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار، اخذ ویزای کاری.

انواع اقامت در گرجستان

 

 

 

  • اقامت دائم گرجستان

اقامت دائم گرجستان یعنی اینکه فرد متقاضی می تواند برای همیشه در کشور گرجستان زندگی کند. ولی اقامت دائم با شهروندی یا داشتن پاسپورت گرجستان یکی نیست و با هم متفاوت هستند.

اخذ اقامت دائم گرجستان طبق قوانین جاری این کشور یعنی اینکه فرد متقاضی می تواند برای همیشه در خاک گرجستان بماند ، کار ، زندگی و تحصیل کند ولی شهروند گرجستان محسوب نمی شود و حق رای ندارد و همچنین جهت اخذ وام های بانکی با محدودیت های خاصی روبرو است. مثلا بانک به شهروندان گرجی وام 20ساله میدهد ولی به افراد مقیم وام 5 ساله میدهد، همچنین در اقامت دائم گرجستان به فرد متقاضی کارت اقامت دائم داده می شود در صورتی که در شهروندی گرجستان به فرد موردنظر علاوه بر کارت اقامت ، پاسپورت گرجستان هم اعطا می شود و فردی که شهروندی گرجستان را می گیرد از تمام حقوق یک شهروند برخوردار است مانند : حق رای ، دریافت وام های بانکی با شرایط آسانتر و …

طبق قوانین جاری کشور گرجستان فقط افرادی که دارای یکی از شرایط زیر هستند می توانند جهت اخذ اقامت دائم گرجستان اقدام کنند :

۱ – هر فرد خارجی که با یکی از اتباع کشور گرجستان ازدواج کند می تواند یک ماه پس از ازدواج، جهت اخذ اقامت دائم گرجستان درخواست دهد. البته در این حالت معمولا به خانم هایی که با آقایان گرجی ازدواج می کنند، راحت تر اقامت دائم گرجستان می دهند و با آقایان خارجی که همسر گرجی اختیار می کنند مقداری سخت گیرانه تر برخورد می شود.

۲ – هر فرد خارجی پس از پنج سال تمدید کارت اقامت گرجستان و حضور کافی در طول سال در خاک این کشور می تواند جهت اخذ اقامت دائم گرجستان درخواست دهد.

نکته : شرایط استثنایی هم وجود دارد که بتوان زودتر اقامت دائم گرجستان را اخذ کرد و آن پرداخت مالیات به موقع است. با توجه به اینکه دولت گرجستان اکثر بودجه سالانه خودش را بر اساس مالیات های دریافتی از مردم و شرکتها تامین می کند، پرداخت مالیات از مهمترین موارد مورد نظر دولت گرجستان است. شما می توانید با پرداخت مالیات به موقع و راه اندازی یک تجارت خوب و قابل قبول بعنوان یک فرد مطلوب برای کشور گرجستان شناخته شوید و مثلا در مدت دو سال هم بتوانید اقامت دائم گرجستان را اخذ کنید.
 

 

  • اقامت از طریق ثبت شرکت

 شما از طریق ثبت شرکت خود در گرجستان می توانید تقاضای اقامت خود را بدهید ، این روش یکی از بهترین روش های اخذ اقامت در گرجستان است که شما به عنوان کارآفرین نامیده شده و شروع به فعالیت اقتصادی کرده، البته این مورد نیاز به نگهداری حساب ها و مالیات شرکت دارد که مشاورین ما شما را در این مسیر راهنمایی خواهند کرد .

ثبت شرکت در گرجستان و فعال کردن شرکت مذکور و گرفتن کارت اقامت گرجستان در مدت زمان یک ماه که معمولا این کارت اقامت یا همان آی دی کارت گرجستان در ابتدا یک ساله و پس از آن سه ساله و پنج ساله هم صادر می شود

برای کسب اطلاعات بیشتر برای ثبت شرکت و انواع و مدل های متفاوت شرکت در گرجستان به لینک زیر مراجعه فرمایید.

ثبت شرکت در گرجستان

 

 

اقامت گرجستان از طریق ازدواج شامل حال تمام اشخاصی می شود که با تبعه گرجی ازدواج کنند و قانون اقامت از طریق ازدواج در گرجستان با اتباعی که به هر نحوی پناهنده گرجستان هستند ، شامل نمی شود.

هر شخصی چه زن و چه مرد در صورت ازدواج با یک تبعه گرجی می تواند حداکثر یک ماه پس از ازدواج با ارائه مدارک مربوطه شامل سند ازدواج ، پاسپورت ، عکس و تقاضای رسمی ، اقامت دائم گرجستان را کسب کند منتهی این اقامت دائم معمولا به خانم هایی که با مرد گرجی ازدواج می کنند سریعتر و طبق قانون تعلق می گیرد ولی در مورد آقایان با اینکه قانون برای همه یکی است نیاز به بررسی های بیشتری دارد زیرا تجربه پلیس گرجستان حکایت از صوری بودن اکثر ازدواجهای آقایان در گرجستان دارد به همین دلیل این پروسه برای آقایان ممکن است یکسال و یا حتی بیشتر زمان ببرد.

طبق قانون حداکثر تا یکسال پس از اقامت دائم فرد متقاضی می تواند تقاضای اخذ پاسپورت گرجستان را بدهد به شرطی که طبق قوانین جدید تسلط کامل به زبان گرجی داشته باشد و اطلاعات وی درباره تاریخ و جغرافیای گرجستان کامل باشد زیرا از این موارد در مصاحبه اخذ پاسپورت توسط افسر مهاجرت سوال می شود.

 

 در قوانین جاری گرجستان، سرمایه گذار به شخصی گفته می شود که حداقل مبلغ 100 هزار دلار به صورت مستقیم در گرجستان سرمایه گذاری کند. کسانی که کمتر از مبلغ 100 هزار دلار در گرجستان آورده دارند و قصد اخذ اقامت گرجستان از طریق ثبت شرکت را دارند ، کارآفرین نامیده می شوند.

لازم به ذکر است که حداقل مبلغ مذکور حداقل مبلغ 100 هزار دلار بایستی به صورت کاملا مستقیم در تجارت مورد نظر شخص متقاضی سرمایه گذاری شود، و خرید ملک برای شرکت جزو سرمایه گذاری مستقیم محسوب نمی شود و اخذ اقامت گرجستان از طریق خرید ملک ، قانون دیگری می باشد.

دولت گرجستان برای شخص سرمایه گذار احترام زیادی قائل است و امکانات مختلفی را نیز در اختیار وی می گذارد از جمله : امکان استفاده از اطلاعات و داده های اتاق بازرگانی وزارت اقتصاد گرجستان جهت شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در گرجستان ، امکان بررسی مشارکت برخی بانک های گرجستان در پروژه فرد سرمایه گذار ، اعطای کارت اقامت پنج ساله و یا حتی واگذاری اقامت دائم گرجستان به سرمایه گذار در صورت داشتن سابقه مدیریتی و سرمایه گذاری در اماکن دیگر و ….

 

  • اقامت تحصیلی گرجستان

اقامت تحصیلی گرجستان : کسانی که قصد ادامه تحصیل در گرجستان را دارند می توانند اقامت تحصیلی گرجستان را طبق قوانین جاری کشور کسب کنند. اقامت تحصیلی شامل کارت اقامت گرجستان است که به صورت یکساله صادر می شود و در صورت ادامه تحصیل فرد متقاضی تمدید خواهد شد.

ویزای تحصیلی گرجستان نیز که معمولا ویزای نوع C است و حداقل ۳۰ روز و حداکثر ۹۰ روز اعتبار دارد برای متقاضیان تحصیل در گرجستان جهت انجام مذاکرات اولیه با دانشگاه،  صادر می شود.

نکته مهمی که در اینجا لازم است ذکر شود این است که : در صورت تمدید کارت اقامت گرجستان به مدت شش سال، در سال بعد فرد متقاضی می تواند جهت اخذ پاسپورت گرجستان و شهروندی این کشور اقدام کند، ولی در مورد دانشجویان این مساله صدق نمی کند یعنی اگر دانشجویی به مدت شش سال کارت اقامت گرجستان را تمدید کند نمی تواند در سال هفتم تقاضای پاسپورت و شهروندی گرجستان کند و این قانون فقط برای کسانی است که یا در گرجستان کار می کنند و اقامت کاری می گیرند و یا شرکتی در گرجستان ثبت کرده اند و کار و تجارت می کنند.

نکته مهم بعدی این است که به غیر از دانشگاه دولتی تفلیس ، چهار دانشگاه دیگر گرجستان هم مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران هستند و مدارک اخذ شده از آنها در ایران قابل ارزشیابی است، بدلیل تغییرات سریع و زودهنگام قوانین در ایران، خواهشمندیم قبل از تصمیم به تحصیل در گرجستان، ابتدا با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت جهت تحصیل در شاخه های پزشکی تماس بگیرید و پس از اطمینان از ارزشیابی مدارک نسبت به شروع و یا ادامه تحصیل در گرجستان اقدام کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

 

 طبق قوانین جاری گرجستان، هر شخص خارجی می تواند با خرید ملک حداقل به مبلغ ۳۵۰۰۰ دلار آمریکا ، بدون نیاز به ثبت شرکت در گرجستان و یا پرداخت مالیات ، کارت اقامت گرجستان با مدت زمان یکسال را دریافت کند و تا زمانی که ملک موردنظر در مالکیت آن تبعه خارجی است اقامت یکساله وی سالانه تمدید خواهد شد.

قانون اقامت گرجستان با خرید ملک که مدت زمان زیادی نیست که توسط پارلمان گرجستان تصویب و اجرایی شده است فرصت مناسبی را در اختیار کسانی که می خواهند فقط اقامت گرجستان را داشته باشند می گذارد و در صورت پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا در آینده می توان از طریق این روش تقریبا یک اقامت دائمی را رقم زد.

لازم به ذکر است که دریافت کارت اقامت گرجستان از طریق خرید ملک، پس از شش سال تمدید منجر به اخذ پاسپورت گرجستان می شود که البته دارای شروطی هم هست که می توانید با مشاورین ما تماس بگیرید.

 

  • شرایط اخذ پاسپورت گرجستان

متقاضی دریافت پاسپورت گرجستان بایستی شرایط لازم زیر را دارا باشد :

۱ – حداقل به مدت پنج سال متوالی تمدید کارت اقامت گرجستان را انجام داده باشد.

۲ – تسلط به زبان گرجی و آشنایی کامل با تاریخ و جغرافیای گرجستان

۳ – در طول مدت حضورش در کشور گرجستان جرمی مرتکب نشود و همچنین بررسی عدم سوء پیشینه فرد متقاضی در کشور مبدا توسط پلیس گرجستان

۴ – دو نفر از شهروندان گرجی به عنوان ضامن بایستی صحت اخلاق و رفتار فرد متقاضی دریافت پاسپورت گرجستان را تایید کنند. لازم به ذکر است که شغل و اعتبار افراد ضامن در دریافت پاسپورت گرجستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

چه کسانی شرایط اخذ پاسپورت گرجستان را دارا هستند :

۱ – ازدواج با شهروند گرجی : در این حالت بیشتر به خانم هایی که تبعه خارجی محسوب می شوند و با یک مرد گرجی ازدواج می کنند پس از گذشت یکسال از ازدواج آنها و تحقیقات لازم توسط پلیس و اداره مهاجرت گرجستان، شهروندی اعطا می شود. متاسفانه به دلیل تبانی در ازدواج در چند سال گذشته در این کشور به دلیل اخذ شهروندی گرجستان، معمولا به آقایانی که همسر گرجی اختیار می کنند به سختی و با تحقیقات کامل ممکن است پاسپورت گرجستان بدهند و این پروسه حتی ممکن است سه تا چهار سال هم طول بکشد.

۲ – ورزشکاران بین المللی : ورزشکارانی که در سطح المپیک یا مسابقات جهانی مدال کسب کرده اند و بر روی یکی از سکوهای اول تا سوم قرار گرفته اند، پس از انجام امتحان در فدراسیون مربوط به آن ورزش، با احراز شرایط و تایید، قادر به گرفتن پاسپورت گرجستان هستند. این دسته از افراد نیازی به داشتن شروط بالا نیستند و پروسه اعطای شهروندی گرجستان در این دسته از افراد خیلی سریع و راحت انجام می گیرد و حتی پروسه آن ممکن است کمتر از سه ماه طول بکشد.

۳ – در صورتی که فردی در کشور گرجستان به مدت پنج سال متوالی کارت اقامت گرجستان را تمدید کند در سال ششم می تواند با داشتن شروط بالا اقدام به درخواست جهت اخذ پاسپورت گرجستان کند. بدیهی است که افرادی که تجارت های بزرگ در گرجستان راه اندازی کرده اند و مالیات های سنگین در طول سال به دولت گرجستان پرداخت نموده اند بسیار زودتر از شش سال موفق به اخذ پاسپورت گرجستان شده اند.

۴ – گرجی های ایران : گرجی های ایرانی که معمولا بیشتر در منطقه فریدان ایران یا همان فریدونشهر ساکن هستند می توانند درخواست شهروندی گرجستان دهند. در این حالت در ابتدا به فرد متقاضی پاسپورت هم میهنی می دهند که در اصل پاسپورت اصلی گرجستان نیست و فرد متقاضی با پاسپورت هم میهنی فقط قادر است بدون اخذ ویزا به کشور گرجستان تردد متعدد داشته باشد، سپس پس از گذشت دو سال از پاسپورت هم میهنی و با احراز چهار شرط فوق، فرد گرجی مقیم ایران می تواند پاسپورت گرجستان را اخذ کند.

 

1278 مشاهده
Georgia Services
Top